Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 147/156/ГТ, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Колеги, правилно ли е монтирана чашката/тарелката или както там се казва ?
    147, заден амортисьор.

Питам, защото може да се монтира и в двете посоки.

ex - 147 16v multijet

Comment

• Първоначално публикувано от emzo Покажи съобщение
      Колеги, правилно ли е монтирана чашката/тарелката или както там се казва ?
      147, заден амортисьор.

Питам, защото може да се монтира и в двете посоки.

Да.
      sigpic
      Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
      156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
      147 JTDm 140-Малката манекенка
      GT- JTDm 150

Comment

• Юнаци оригиналното cd ту ми чете дискове ту отказва опитвах с cd за почистване духах му с въздух под налягане ама все си е така тука има тука няма .Та въпроса е купувам си ново(развалям интериора) поне имали вариянт да продължа да виждам инфото от новият плеар на бордовия компютър или да забравя за това.Или да ме насочите към марка която си говри с пц - то на Алфитата па на края каквото сабя покаже
        Last edited by fakirastanly; d.m.y г., 13:27.
        Alfa 147 JTD 16v 140hp Distinctive
        0w40 Shell Helix Ultra

Comment

• Мисля че с блаупункт ще стане с инфото,а защо не си вземеш друго като оригинала?
          Аlfa Romeo 145 1.4 16V TS Junior EXXXX.....
          Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD FACELIFT '03 116HP
          Всички екстри Мултиволан и Калорифер

Comment

• Първоначално публикувано от fakirastanly Покажи съобщение
            Юнаци оригиналното cd ту ми чете дискове ту отказва опитвах с cd за почистване духах му с въздух под налягане ама все си е така тука има тука няма .Та въпроса е купувам си ново(развалям интериора) поне имали вариянт да продължа да виждам инфото от новият плеар на бордовия компютър или да забравя за това.Или да ме насочите към марка която си говри с пц - то на Алфитата па на края каквото сабя покаже
            Ако дисковете ти са стари и понадраскани няма да ги чете, презапиши си ги. Недей да циганьосваш таблото с разни обикновени плейъри.
            Giulietta 1,6 JTDm 2013
            156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

• Жокерче ако може, колко мм са заден и преден тампон на долен носач ОРИ (trw) или да не рискувам да поръчвам и да меря с шублера първо ?
              ex - 147 16v multijet

Comment

• Бърза питанка - къде се на намира еку-то на 156 1.8 тс 98 набор?
                www.t-auto.bg

Носачи ATEC, Авточасти, Масла Bardahl, Motul, Castrol, Mobil < - клик

Comment

• над дроселовата клапа в двигателния отсег! има 2 букси отгоре му!
                  Аlfa Romeo 145 1.4 16V TS Junior EXXXX.....
                  Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD FACELIFT '03 116HP
                  Всички екстри Мултиволан и Калорифер

Comment

• Идеи как да проверя кабелите и бобините дали функционират както трябва?
                    www.t-auto.bg

Носачи ATEC, Авточасти, Масла Bardahl, Motul, Castrol, Mobil < - клик

Comment

• Първоначално публикувано от emzo Покажи съобщение
                      Жокерче ако може, колко мм са заден и преден тампон на долен носач ОРИ (trw) или да не рискувам да поръчвам и да меря с шублера първо ?
                      19 и 20мм.

Не че не ги мернах и с шублера де
                      ex - 147 16v multijet

Comment

• Юнаци един въпрос носих я Алфитата да я осблужат ще кача и цените малко по късно.Откачан е акумулатора явно за да работят по лесно и сега какво забелязах.Сигурен съм че преди небеше така когато я заключа започва да премигва в червен цвят през около 2 сек. бутона с ключа който се намира под радиото.Та какво означава това ?.Преди светваше 1 път след заключван и спираше.
                        Alfa 147 JTD 16v 140hp Distinctive
                        0w40 Shell Helix Ultra

Comment

• Колеги,

нормално ли е да вдига такава температура колата?

Снимка 1 най-високата която видях- 1 час задръстванията на София: Дружба-Люлин. Когато спрях снимах, отворих капака, перката не въртеше. Върнах се в купето и хоп перката се включи. Поработи за по-малко от 20 секунди и свали температурата до сниманата на втората снимка.

Колата е 1.9JTD 115

Благодаря предварително.
                          Attached Files
                          156 SW sigpic 1,9 JTD

Comment

• Според мен всичко си е наред. Може би индикацията ти показва съвсем малко над реалната температура.

Първата степен се пуска при 95 а втората при 102 гр.

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

• Според мен е хубаво да измиеш радиатора отвън защото прахта прахта играе ролята на изолация . И влошава топлообмена между водата в радиатора и въздуха .
                              Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD CF3 115CV {06.01г.} Progression / Limited edition (I) My love
                              sigpic

Comment

• Колеги от около 2 седмици насам съм собственик на 4-ри бутално брембо (голямото от 166 2.5 в6) и искам да го присадя на 147 2.0 с дискове 305мм от 156 гта. Исках да ги поръчам от един авер но той ме уби като ми каза,че излизали 2-ва вариянта на тези дискове като разликата била ЕТ-то.Дайте идея кой са подходящите за моя случаи и кой може да ми помогне с изработката на адаптерите.
                                Alfa's do't drop oil...they mark their territory

Comment

Working...
                                X